EnzymeX

EnzymeX 3.1

Met eiwitten knippen in DNA-sequenties

VOOR

  • Grote database commercieel verkrijgbare enzymen
  • Overzichtelijk DNA-bewerkingsvenster
  • Veel referentiebronnen en tabellen

TEGEN

  • Geen tutorial voor niet-professionelen

Excellent
9

Het gratis EnzymeX voor de Mac is als een tekstverwerker voor desoxyribonucleïnezuur, oftewel DNA. Het programma is hét hulpmiddel voor wetenschappers en studenten om het juiste eiwit te vinden voor het knippen van een bepaald stuk DNA.

EnzymeX is ontwikkeld door Nederlandse moleculaire biologen die genoeg hadden van het handmatig zoeken in dikke catalogi naar zogenaamde "restrictie-enzymen". Dit zijn zeer specifieke eiwitten die DNA op tevens zeer specifieke locaties in stukken knippen. EnzymeX biedt een database aan matches tussen restrictie-enzymen en DNA-sequenties onder bepaalde scheikundige omstandigheden.

Bij het zoeken naar informatie heeft de gebruiker allerlei hulpmiddelen ter beschikking. Sinds wij deze zeker niet allemaal kunnen uitleggen, raden we je aan gewoon een kijkje te nemen naar de screenshots. Buiten kijf staat dat het programma een gebruiksvriendelijk interface met duidelijke informatiecategorieën heeft. Een kleine waarschuwing echter voor degenen die het vakjargon niet kennen: je zal jezelf niet zomaar naar een Nobelprijs knippen en plakken.

EnzymeX is een belangrijk programma in de moleculaire biologie, waar toch veel mensen graag met de Mac werken. Ieder programma dat het onderzoek vergemakkelijkt en versnelt, verdient een pluim. Het veelgeprezen EnzymeX is hier een schoolvoorbeeld van.

Meeste downloads Educatie & Kennis voor mac

Meer
EnzymeX

Download

EnzymeX 3.1

Beoordelingen about EnzymeX